Gå til hovedinnhold

Smuldrepai med havregryn

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Behøver du en rask vegansk dessert på 1-2-3? Da er denne smuldrepaien med havregryn midt i blinken! Oppskriften har få ingredienser, og du kan velge hva slags pai du vil lage. Bruk for eksempel frosne eller ferske blåbær, bringebær eller bjørnebær! Smuldrepai med havregryn kan serveres når den er varm og nystekt, gjerne sammen med litt plantebasert vaniljesaus eller soyais! Finner du ikke paiformen din? Prøv oppskriften på syrlige key lime pie i glass!

Total tid: 35 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En svart paiform med nybakt smuldrepai med gylne smuldrer på toppen.
Herlig dessertpai på 1-2-3! Her med friske blåbær. Foto: Anna Lerheim Ask

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Sett på stekeovnen på 200 °C.

  2. Legg bærene i en smurt paiform
    Legg de frosne eller ferske bærene i en smurt paiform.

  3. Smuldre sammen en deig
    Bruk hendene eller en foodprosessor, og smuldre margarin/kokosfett sammen med mel, havregryn, sukker og salt.

  4. Dryss deigen over bærene og stek
    Dryss deigen over bærene, og stek smuldrepaien ved 200 °C i 15-20 minutter. Smuldrene skal ha en gyllen farge.

  5. Server smuldrepaien
    Smuldrepaien smaker kjempegodt med litt soyais med vaniljesmak, plantebasert vaniljesaus eller soyakrem!