Gå til hovedinnhold

Smørbrød med karrifyll av linser og kikerter

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Trenger du inspirasjon til en grønn lunsj-oppskrift? Prøv vegansk sandwich med kikert- og linsefyll! Det gode innholdet har en rund smak av karri og passer perfekt sammen med sprøe grønnsaker som spinat og alfalfaspirer. Du kan også bruke karrifyllet som frokostpålegg på brødskiver eller som tilbehør til en salat med cherrytomater, rødløk og hjertesalat. Tilsett gjerne kala namak (svart salt) for en "eggete smak"! Oppskriften inneholder vegansk majones som du kan kjøpe på butikken eller lage selv!

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et smørbrød delt i to med gult kikert- og linsefyll, spinat og alfalfaspirer.
Gled deg til lunsj med dette smakfulle smørbrødet i matpakka!

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok linsene i en kjele
    Kok opp de tørre linsene med grønnsaksbuljong. Hell av vannet, skyll i kaldt vann og sett til side.

  2. Mos kikertene i en bolle
    Bruk en stavmikser eller gaffel til å mose kikertene til en grov masse.

  3. Bland inn ingredienser i kikertfyllet
    Rør inn de kokte linsene, majones, og karripulver. Smak til med salt, pepper og eventuelt svart salt. Tilsett mer karri om nødvendig.

  4. Sett sammen smørbrødene
    Smør alle skivene med et tynt lag smør. Fordel kikertfyllet på halvparten av skivene og topp med ønsket salat. Dekk med de to resterende skivene med smørsiden ned.

  5. Server med ønsket tilbehør
    Ha smørbrødene med i matpakka på tur, til lunsj eller som en lett middag med litt salat ved siden av.