Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på stekeovnen
Sett ovnen på 200 °C.
Start med å lage terteskjell
Legg mandlene på et stekebrett dekket med bakepapir. Hell over noen spiseskjeer av lønnesirupen og bland godt, slik at alle mandlene er dekket. Rist mandlene ved 200 °C i 10-15 minutter. Rør om et par ganger, og pass på så ikke mandlene blir brent. La de avkjøles.
Kjør mandlene i en foodprosessor
Når mandlene er kalde, kjører du de i en foodprosessor eller blender til at et grovmalt. Bland mandlene med resten av lønnesirupen og havsaltet. Press deigen ut i små terteformer eller i en stor paiform.
Stek terteskjellene
Sett ovnen på 100 °C og stek terteskjellene i 30 minutter. Avkjøl.
Lag sjokoladefyll
Legg de bløtlagte cashewnøttene i blenderen. Tilsett lønnesirupen, havsalt og kaldt vann. Du kan tilsette ekstra vann om det er vanskelig å blende nøttene. Blend alt til det er helt glatt og kremet.
Tilsett resten av ingrediensene til sjokoladekremen
Tilsett kakaoen og blend. Tilsett tilslutt kokosoljen, og blend videre til at er glatt og kremet.
Fyll terteskjellene
Hell fyllet i bunnene, og sett de i kjøleskapet et par timer før servering. Disse holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Serveres kalde.