Gå til hovedinnhold

Sjokoladeterter

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Sjokoladeterter med en deilig sprø bunn. Nøttebunnen har en god smak av lønnesirup og mandler. Sjokoladekremen er akkurat passe søt og kan nytes alene som en sjokolademousse, eller som en sjokoladedip til ferske jordbær! Oppskriften bruker bløtlagte cashews, som vil si at du må bløtegge cashwenøttene noen timer i forveien (gjerne over natten) i kaldt vann. Du får ca. 4-6 miniterter av oppskriften (+ ekstra fyll), litt avhengig av hvor tykke du liker terteskjellene. Du kan også bruke en vanlig paiform og lage én stor sjokoladeterte!

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
sjokoladeterte bestående av sprøtt terteskjell fylt med fløyelsmyk sjokoladekrem.
Terteskjell av mandler, fylt med deilig sjokoladekrem! Topp de gjerne med feske bær.

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på stekeovnen
    Sett ovnen på 200 °C.

  2. Start med å lage terteskjell
    Legg mandlene på et stekebrett dekket med bakepapir. Hell over noen spiseskjeer av lønnesirupen og bland godt, slik at alle mandlene er dekket. Rist mandlene ved 200 °C i 10-15 minutter. Rør om et par ganger, og pass på så ikke mandlene blir brent. La de avkjøles.

  3. Kjør mandlene i en foodprosessor
    Når mandlene er kalde, kjører du de i en foodprosessor eller blender til at et grovmalt. Bland mandlene med resten av lønnesirupen og havsaltet. Press deigen ut i små terteformer eller i en stor paiform.

  4. Stek terteskjellene
    Sett ovnen på 100 °C og stek terteskjellene i 30 minutter. Avkjøl.

  5. Lag sjokoladefyll
    Legg de bløtlagte cashewnøttene i blenderen. Tilsett lønnesirupen, havsalt og kaldt vann. Du kan tilsette ekstra vann om det er vanskelig å blende nøttene. Blend alt til det er helt glatt og kremet.

  6. Tilsett resten av ingrediensene til sjokoladekremen
    Tilsett kakaoen og blend. Tilsett tilslutt kokosoljen, og blend videre til at er glatt og kremet.

  7. Fyll terteskjellene
    Hell fyllet i bunnene, og sett de i kjøleskapet et par timer før servering. Disse holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Serveres kalde.