Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Glem pulvermiks og ferdiglaget sjokoladepudding på butikken. Denne hjemmelagde sjokoladepuddingen er genialt enkel, og smaker superbra alene, eller med soyakrem/vaniljesaus laget av soya eller havre. Istedenfor gelatin, inneholder desserten maizena, som hjelper til å gjøre puddingen stiv. Denne oppskriften på sjokoladepudding inneholder heller ikke egg eller melk! Lag desserten dagen før, slik at den kan stå i kjøleskapet en stund før servering.
Bland ingredienser en kjele
Bland sukker, kakao og maizena i en kjele.
Bland inn soyamelken
Bland sakte inn soyamelken, slik at maizena-melet løser seg opp. Sett platen på middels varme, og kok opp mens du hele tiden rører.
Tilsett vaniljesukker
Når det begynner å boble og røren tykner, tar du kjelen av platen og blander inn vaniljesukkeret.
Hell puddingen over i en serveringsbolle
Hell sjokoladepuddingen i en serveringsbolle eller i små portionsglass og la den kjølne. Sett den i kjøleskapet frem til servering.
Klar til servering
Server sjokoladepuddingen med soyakrem eller vaniljesaus laget av soya eller havre. Dryss gjerne litt raspet vegansk sjokolade eller frysetørket bringebær på toppen.