Gå til hovedinnhold

Sjokoladepudding

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Glem pulvermiks og ferdiglaget sjokoladepudding på butikken. Denne hjemmelagde sjokoladepuddingen er genialt enkel, og smaker superbra alene, eller med soyakrem/vaniljesaus laget av soya eller havre. Istedenfor gelatin, inneholder desserten maizena, som hjelper til å gjøre puddingen stiv. Denne oppskriften på sjokoladepudding inneholder heller ikke egg eller melk! Lag desserten dagen før, slik at den kan stå i kjøleskapet en stund før servering.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Sjokoladepudding servert i et martiniglass. Toppet med soyakrem og revet sjokolade.
Server hjemmelaget sjokoladepudding i martiniglass for en fin presentasjon! Foto: Anna Lerheim Ask

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland ingredienser en kjele
    Bland sukker, kakao og maizena i en kjele.

  2. Bland inn soyamelken
    Bland sakte inn soyamelken, slik at maizena-melet løser seg opp. Sett platen på middels varme, og kok opp mens du hele tiden rører.

  3. Tilsett vaniljesukker
    Når det begynner å boble og røren tykner, tar du kjelen av platen og blander inn vaniljesukkeret.

  4. Hell puddingen over i en serveringsbolle
    Hell sjokoladepuddingen i en serveringsbolle eller i små portionsglass og la den kjølne. Sett den i kjøleskapet frem til servering.

  5. Klar til servering
    Server sjokoladepuddingen med soyakrem eller vaniljesaus laget av soya eller havre. Dryss gjerne litt raspet vegansk sjokolade eller frysetørket bringebær på toppen.