Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Selv om det finnes melkefri iskrem i butikkene, er det få ting som slår hjemmelaget sjokoladeis! Hemmeligheten til den kremete konsistensen, er cashewnøttene i sjokoladeis-oppskriften. Har du en iskremmaskin, kan du bruke den, men det går fint uten også. For å få til en god konsistens må du røre sjokoladeisen under fryseprosessen. Nyt isen alene, eller server med ferske bær, nøtter eller frisk mynte til pynt. 1 oppskrift gir ca. 1 liter is.
Ta frem en blender
Begynn med å blende nøtter, vann og lønnesirup i ca 2-3 minutter. Det er veldig viktig at du kjører massen helt til den er helt fri for cashewnøttbiter.
Tilsett det tørre
Tilsett vaniljesukker og kakao og blend videre i 1-2 minutter.
Frys eller bruk iskremmaskin
Hvis du bruker en iskremmaskin følger du fremgangsmåten som hører til. Hvis du ikke har iskremmaskin, heller du ismassen i en plastboks og setter den i fryseren. For å få riktig konsistens er det viktig at du rører i isen under innfrysningen. Rør gjennom isen ca. 1 gang i halvtimen, helt til isen er frossen.
Server og nyt
Server den veganske sjokoladeisen som den er, eller pynt med hakkede nøtter.