Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
En rask og enkel oppskrift på veganske brownies! Skjær de i små, firkantede ruter for en perfekt liten dessertbit etter maten. Seige brownies passer til mange anledninger, slik som i konfirmasjon, barnebursdag eller juleselskap. Dryss litt melis på toppen og server med pisket soyakrem eller vegansk iskrem som tilbehør. Oppskriften på veganske brownies uten egg eller melk er fra kokeboken Vegan Junkfood. En oppskrift passer i en langpanne på ca. 20x30 cm.
Forvarm ovnen
Sett ovnen på 180 °C. Kle en liten langpanne med sølvfolie eller bakepapir.
Bland soyamelk og eddik
Bland sammen soyamelk og eddik og la det stå i ca. 5 minutter så det tykner som "kefir".
Bland det tørre i en stor bolle
Bland sammen mel, kakao, natron, vaniljesukker og salt i en bolle. Ha også i sjokolade og nøtter. Rør godt, helst for hånd. Brownies skal ikke ihjelblandes.
Legg til ingredienser i soyamelkblandingen
Ha sukker og olje i soyamelkblandingen.
Bland alt sammen
Hell soyamelkblandingen i den store bollen med det tørre. Rør det smidig og bre det over i stekeformen, glatt det til på toppen. Det er litt tykt i konsistensen, men blir glattere når det stekes.
Stek i stekeovnen
Sett formen i ovnen og stek i ca. 35 minutter. Pass på å ikke steke kaken for lenge, den skal være litt rå inni. Viser det seg at kaken er FOR rå i midten når du skjærer den opp, setter du de perfekte bitene på et fat og steker midt-bitene litt lenger.
Server med lett melisdryss og krem
Server evt. med et lett melisdryss og med pisket soyakrem eller vegansk iskrem.