Gå til hovedinnhold

Proteinrik solskinnsfrokost

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Proteinrik solskinnsfrokost er en skikkelig super start på dagen! Den består av masse proteiner, fiber, og sunne fettsyrer som holder deg mett. Tofurøren piffes opp med litt stekt mais og toppes med avocado, ristede pinjekjerner og hakket persille. Server den proteinrike frokosten på ristet grovbrød, eller nyt den til lunsj. Vil du bake til eget brød? Prøv oppskriften på eltefritt speltbrød eller Ingers rugbrød!

Total tid: 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Scrambled tofu med avokado, pinjekjerner, mais og krydder på en skive med brød.
Denne proteinrike frokosten med tofurøre og grønn topping lyser opp enhver morning!

FREMGANGSMÅTE

  1. Kutt grønnsaker
    Skjær rødløk i tynne skiver og finhakk hvitløken.

  2. Tørrist pinjekjerner om ønskelig
    Velger du å servere med pinjekjerner kan de tørristes i en stekepanne. Dette gjøres ved å ha pinjekjerner i en stekepanne uten olje. Rist på middels varme til de blir litt brunere i fargen. Rør litt underveis.

  3. Stek grønnsaker i en stekepanne
    Ha litt olje i en stekepanne og stek til løken er gyllen. Tilsett maiskorn og stek i et par minutter.

  4. Smuldre tofu i biter
    Ikke tørk tofuen. Bruk hendene til å smuldre den i mindre biter - du må gjerne la det være noen litt større biter også. Ha i stekepannen sammen med løken og maisen.

  5. Bland sausen i en bolle
    Bland sammen gurkemeie, paprikapulver, næringsgjær, pepper, salt og chilipulver. Tilsett vann og rør godt. Hell sausen over tofurøren og bland godt slik at alle tofubitene dekkes.

  6. Sett sammen den proteinrike frokosten og nyt
    Rist brødskivene og skjær avocado i skiver. Ha tofurøren over de ristede brødskivene og topp med avocado, ristede pinjekjerner og hakket persille. Server umiddelbart!

Tips!

  • Frokosten kan lett gjøres glutenfri ved å bruke glutenfritt brød.