Gå til hovedinnhold

Peanøttkake med sjokolade

OPPSKRIFTEN LAGET AV Adele Holt-Iversen

Peanøtter og sjokolade er en uslåelig kombinasjon! Liker du peanøtt- og sjokoladekopper, vil helt sikkert denne oppskriften falle i smak. Peanøttkake med hjemmelaget sjokoladesaus kan minne om en Snickerskake i smak. Den er i tillegg enkel å smelle sammen, skal ikke stekes og inneholder hverken melk eller egg. Kaken har masse proteiner i form av tofu, og istendenfor sukker, bruker du agavesirup! Kaken bør stå i litt i kjøleskapet slik at sjokoladesausen stivner når du heller den over kaken. En oppskrift passer en springform på 22 cm i diameter.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et stykke peanøttkake med kjeksbunn og peanøttmousse, toppet med sjokoladesaus og hakkede peanøtter.
Server en nydelig peanøttkake med sjokoladesaus til livets festligheter!

FREMGANGSMÅTE

  1. Preparer kokosolje og dadler
    Smelt kokosoljen i vannbad: Ha kokosoljen i en skål som tåler varme. Legg skålen over en kjele med varmt vann som et lokk, slik at oljen smelter av vanndampen. Legg dadlene i en skål med kaldt vann (skal ligge her i ca. 10 min).

  2. Lag kakebunn i en blender
    Bruk fullkornskjeks, nøtter, müsli eller en annen type frokostblanding til bunnen. Ha det i en blender med vanilje og salt. Kjør til et grovt pulver. Bruker du usøtet frokostblanding, kan du tilsette litt søtning, som f.eks. agavesirup.

  3. Rør inn kokosolje
    Rør inn i den smelta kokosoljen. Tilsett kakao om du ønsker. Hell over i en springform og trykk ned med bunnen av en skje. Sett kaldt mens du lager fyllet.

  4. Lag peanøttmousse
    Ta ut de bløtlagte dadlene og fjern skall og stein. Kjør i en kjøkkenmaskin til det blir en seig masse. Tilsett tofu, peanøttmel, agavesirup, vaniljepulver og salt. Kjør på nytt. Det kan hende du må bruke en slikkepott og skrape ned fra sidene underveis. Smak deg fram! Sett kaken i kjøleskapet/fryseren til den blir kald.

  5. Lag sjokoladesausen
    Smelt kokosoljen i vannbad og rør inn kakaopulver, agavesirup og salt.

  6. Spe på sjokoladesaus og hakkede peanøtter
    Hell sausen over i en plastpose, klipp av hjørnet og lag sikksakkstriper over kaken. (Hold posen godt når du klipper, så det ikke renner sjokolade over hele kjøkkenet). Strø over hakkede peanøtter. Sjokoladesausen vil stivne ganske fort når den kommer i kontakt med det kalde fyllet.