Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Preparer kokosolje og dadler
Smelt kokosoljen i vannbad: Ha kokosoljen i en skål som tåler varme. Legg skålen over en kjele med varmt vann som et lokk, slik at oljen smelter av vanndampen. Legg dadlene i en skål med kaldt vann (skal ligge her i ca. 10 min).
Lag kakebunn i en blender
Bruk fullkornskjeks, nøtter, müsli eller en annen type frokostblanding til bunnen. Ha det i en blender med vanilje og salt. Kjør til et grovt pulver. Bruker du usøtet frokostblanding, kan du tilsette litt søtning, som f.eks. agavesirup.
Rør inn kokosolje
Rør inn i den smelta kokosoljen. Tilsett kakao om du ønsker. Hell over i en springform og trykk ned med bunnen av en skje. Sett kaldt mens du lager fyllet.
Lag peanøttmousse
Ta ut de bløtlagte dadlene og fjern skall og stein. Kjør i en kjøkkenmaskin til det blir en seig masse. Tilsett tofu, peanøttmel, agavesirup, vaniljepulver og salt. Kjør på nytt. Det kan hende du må bruke en slikkepott og skrape ned fra sidene underveis. Smak deg fram! Sett kaken i kjøleskapet/fryseren til den blir kald.
Lag sjokoladesausen
Smelt kokosoljen i vannbad og rør inn kakaopulver, agavesirup og salt.
Spe på sjokoladesaus og hakkede peanøtter
Hell sausen over i en plastpose, klipp av hjørnet og lag sikksakkstriper over kaken. (Hold posen godt når du klipper, så det ikke renner sjokolade over hele kjøkkenet). Strø over hakkede peanøtter. Sjokoladesausen vil stivne ganske fort når den kommer i kontakt med det kalde fyllet.