Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Inspirert av pakistansk mattradisjon, byr denne curryretten på dype, varme kryddersmaker sammen med friske kontraster. De ovnsbakte grønnsakene blir servert i en fyldig tomatsaus, sammen med soppris og en forfriskende gulrot-raita. Bhuna er egentlig en matlagingsmetode der krydder stekes og røres kontinuerlig uten å la seg brenne, som får smakene til å bli ekstra konsentrert. Oppskriften har vi fått låne fra den prisvinnende Oslorestauranten, Nordvegan og kommer fra deres kokebok, Homely with Love.
Lag bhuna-sausen i en stor gryte
Varm litt olje i en stor gryte og fres løken i ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og ingefær, og stek videre i noen minutter. Ha i alle krydderne og tomatpuré og la det frese noen minutter til. Tilsett tomater, eddik, litt vann og laurbærblad. Kok til tomatene er myke og sausen har blitt tykk. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer garam masala.
Stek grønnsakene
Forvarm ovnen til 180 °C. Legg poteter, rødbeter og sjalottløk i en langpanne. Drypp over olje og dryss over krydder. Stek i 10 minutter, ta ut og tilsett paprika og hvitløk. Stek videre til grønnsakene er møre men ikke overkokt.
Lag soppris
Kok risen til den er akkurat mør, sil av. Varm olje i en wok eller panne, stek sjalottløk i 2 minutter. Tilsett sopp og stek i ca. 5 minutter til den er gyllen og saftig. Ha i ingefær og stek i 30 sekunder. Vend inn risen og smak til med salt og pepper.
Bland sammen gulrot-raita
Bland alle ingrediensene i en bolle. Sett kaldt frem til servering.
Dander på tallerken og server
Legg de ovnsbakte grønnsakene på tallerkenen, topp med bhuna-saus, server med soppris og en klatt gulrot-raita på siden.