Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Hjemmelaget is åpner opp for kreative iskremsmaker og kombinasjoner! I denne oppskriften på hjemmelaget sjokoladeis bruker vi kanel og chili. En spennende duo som gir isen en aromatisk smak og litt sting på tunga! Har du en iskremmaskin blir isen klar på under en time, men du kan også legge sjokoladeisen i fryseren. Da bør du røre i isen en gang i halvtimen for å unngå at den krystalliserer seg. Denne oppskriften på vegansk sjokoladeis er uten gluten, egg, melk, nøtter og soya. Som søtning brukes bl.a dadler og agavesirup. Legger du dadlene i bløt en liten stund først, blir de enklere å skrelle. Serveres gjerne med sjokoladesaus. En oppskrift gir ca. en halv liter is.
Ta skallet av dadlene
Legger du dadlene i bløt først, blir skallet lettere å ta av. Fjern steinen også.
Ta frem en blender
Legg dadlene i sammen med kokosmelk, kakaopulver, vaniljepulver og evt. agavesirup i en blender eller foodprosessor. Kjør til en glatt masse.
Smak til med krydder
Nå kan du smake deg frem med chili/kajennepepper, kanel og salt. Smaken av kajennepepper kan bli sterkere jo kaldere isen er, så krydre med måte. Ha i den hakkede sjokoladen.
Frys i fryser eller iskremmaskin
Kjør iskremen i en iskremmaskin om du har det. Eller så kan du helle isen i en boks og sette den i fryseren. Bruker du frysermetoden, bør du røre i isen hver halvtime for å unngå at isen krystalliserer seg.
Server med revet sjokolade
Server den krydete sjokoladeiskremen i fine skåler og strø gjerne over mer revet eller hakket sjokolade!