Gå til hovedinnhold

Krydret sjokoladeis med chili

OPPSKRIFTEN LAGET AV Adele Holt-Iversen

Hjemmelaget is åpner opp for kreative iskremsmaker og kombinasjoner! I denne oppskriften på hjemmelaget sjokoladeis bruker vi kanel og chili. En spennende duo som gir isen en aromatisk smak og litt sting på tunga! Har du en iskremmaskin blir isen klar på under en time, men du kan også legge sjokoladeisen i fryseren. Da bør du røre i isen en gang i halvtimen for å unngå at den krystalliserer seg. Denne oppskriften på vegansk sjokoladeis er uten gluten, egg, melk, nøtter og soya. Som søtning brukes bl.a dadler og agavesirup. Legger du dadlene i bløt en liten stund først, blir de enklere å skrelle. Serveres gjerne med sjokoladesaus. En oppskrift gir ca. en halv liter is.

Total tid: 4 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En glasskål med krydret sjokoladeis, pyntet med revet vegansk sjokolade og et ferskt mynteblad.
Server vegansk sjokoladeis med en spennende kombinasjon av sjokolade, kanel og chili som dessert.

FREMGANGSMÅTE

  1. Ta skallet av dadlene
    Legger du dadlene i bløt først, blir skallet lettere å ta av. Fjern steinen også.

  2. Ta frem en blender
    Legg dadlene i sammen med kokosmelk, kakaopulver, vaniljepulver og evt. agavesirup i en blender eller foodprosessor. Kjør til en glatt masse.

  3. Smak til med krydder
    Nå kan du smake deg frem med chili/kajennepepper, kanel og salt. Smaken av kajennepepper kan bli sterkere jo kaldere isen er, så krydre med måte. Ha i den hakkede sjokoladen.

  4. Frys i fryser eller iskremmaskin
    Kjør iskremen i en iskremmaskin om du har det. Eller så kan du helle isen i en boks og sette den i fryseren. Bruker du frysermetoden, bør du røre i isen hver halvtime for å unngå at isen krystalliserer seg.

  5. Server med revet sjokolade
    Server den krydete sjokoladeiskremen i fine skåler og strø gjerne over mer revet eller hakket sjokolade!