Gå til hovedinnhold

Krydret kikertgryte

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Har du lyst til å lage en enkel, vegansk middag? Da kan du prøve denne oppskriften på kikertgryte. Denne krydrete kikertgryten skal kokes lenge for masse smak og fylde. Retten er i utgangspunktet sterk, men du kan selv bestemme hvor mye chili du vil ha i gryten med kikerter. Serveres med litt ris eller godt brød til!

Total tid: 1 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En grønn, dyp skål med smaksrik kikertgryte. Servert med en porsjon hvitt ris i midten.
Gryte med kikerter er både næringsrik og behagelig mettende. Foto: Anna Lerheim Ask

FREMGANGSMÅTE

  1. Skjær alle grønnsakene
    Hakk løk, hvitløk og blomkål. Skjær squash i terninger.

  2. Stek løk og hvitløk
    Varm olje i en gryte. Tilsett løk og hvitløk, stek over middels varme til løken er myk.

  3. Bland inn krydderet
    Gryten er litt sterk, så dersom du vil ha den mildere, reduserer du chilimengden. Bland chilli, allehånde, oregano og spisskummen, og ha det i gryten. Stek i 1 minutt.

  4. Ha i det hermetiske
    Ha i kikerter, tomater og vann. Ha i en buljongterning. Rør rundt, og la det stå på middels varme i 50 minutter. Husk å røre av og til og hell i litt vann nå og da om nødvendig.

  5. Tilsett resten av grønnsakene
    Tilsett bitene av blomkål og squash. La det hele småkoke under lokk i 20 minutter.

  6. Kok ris
    Kok litt ris som anvist på pakken om du vil ha det ved siden av.

  7. Server den krydrete kikertgryten
    Når gryten har fått småkoke en stund under lokk, er gryten klar til å serveres, f.eks. med litt ris og ferske basilikumblader.