Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Har du lyst til å lage en enkel, vegansk middag? Da kan du prøve denne oppskriften på kikertgryte. Denne krydrete kikertgryten skal kokes lenge for masse smak og fylde. Retten er i utgangspunktet sterk, men du kan selv bestemme hvor mye chili du vil ha i gryten med kikerter. Serveres med litt ris eller godt brød til!
Skjær alle grønnsakene
Hakk løk, hvitløk og blomkål. Skjær squash i terninger.
Stek løk og hvitløk
Varm olje i en gryte. Tilsett løk og hvitløk, stek over middels varme til løken er myk.
Bland inn krydderet
Gryten er litt sterk, så dersom du vil ha den mildere, reduserer du chilimengden. Bland chilli, allehånde, oregano og spisskummen, og ha det i gryten. Stek i 1 minutt.
Ha i det hermetiske
Ha i kikerter, tomater og vann. Ha i en buljongterning. Rør rundt, og la det stå på middels varme i 50 minutter. Husk å røre av og til og hell i litt vann nå og da om nødvendig.
Tilsett resten av grønnsakene
Tilsett bitene av blomkål og squash. La det hele småkoke under lokk i 20 minutter.
Kok ris
Kok litt ris som anvist på pakken om du vil ha det ved siden av.
Server den krydrete kikertgryten
Når gryten har fått småkoke en stund under lokk, er gryten klar til å serveres, f.eks. med litt ris og ferske basilikumblader.