Gå til hovedinnhold

Kremet vegansk fiskesuppe

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Kremet grønnsakssuppe med tofu og dill ala vegansk fiskesuppe! Det er både gøy og utfordrene å prøve å lage nye kreasjoner som ligner kjente matretter, slik som fiskesuppe. Fisken byttes ut med tofu, og fløten med havrefløte. For å gjøre den veganske fiskesuppen ekstra kremet, kan du blande maizena og vann. En god og varm suppe, perfekt til ristet brød eller krutonger. Vil du prøve andre kjente matretter med en vegansk vri? Prøv veganske fiskepinner eller vegansk fiskegrateng!

Total tid: 35 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Fersk dill drysset over en kremet, vegansk fiskesuppe med grønnsaker i en dyp skål.
Kremet grønnsakssuppe med tofu og dill ala vegansk "fiskesuppe" er en smakfull middag.

FREMGANGSMÅTE

  1. Skjær grønnsakene
    Hakk hvitløk. Skjær purre, gulrøtter, fenikkel og potet i mindre biter. Skjær tofu i terninger.

  2. Stek hvitløk i en stor gryte
    Ha stekeolje i en stor gryte og tilsett finhakket hvitløk på middels varme.

  3. Legg til grønnsaker
    Ha purre, gulrøtter, fenikkel og potet i gryten. La grønnsakene surre i oljen i et par minutter.

  4. Tilsett væske og la det koke
    Tilsett vann og grønnsaksbuljong og la grønnsakene koke til de er møre, ca. 15 minutter.

  5. Tilsett resten av ingrediensene
    Ha deretter i havrefløte, tofu og erter. Tilsett finhakket dill og la suppen småputre på lav varme i noen minutter. Om du vil ha suppen tykkere kan du blande maizena og vann, og røre ut i suppen. Varm opp suppen og rør jevnlig.

  6. Server med ønsket topping
    Topp suppen med fersk dill, gressløk eller krutonger. Suppen smaker også kjempegodt med ristet brød eller hvitløksbaguetter!

Tips!

  • Ved å bruke frisk dill får suppen en smak som minner om fiskesuppe, da fiskesuppe ofte serveres med dill. Bruk gjerne andre urter du liker også, som f.eks. gressløk.