Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Denne bønnegryten er en favoritt hos mange, og er perfekt om du vil få i deg litt ekstra belgvekster. Det er noe koselig over å spise en lun og kremet bønnegryte om høsten, og enda koseligere er det når man kan servere den med litt godt brød til - gjerne med et lag hjemmelaget hvitløkssmør! Bønnegryten får sin kremete konsistens fra blomkål som blant annet er rik på vitamin C, jern og fiber.
Hakk grønnsakene
Del blomkålhodet opp i små buketter. Hakk purren i store ringer. Hvitløksfeddene kan være hele.
Kok blomkål og hviløk
Legg blomkål og hvitløksfedd i en kjele. Hell over nok vann til å dekke blomkålen, kok opp, og kok til blomkålen er mør, ca. 10-15 minutter.
Legg de kokte grønnsakene i en blender
Legg blomkålbukettene og hvitløken i en blender. Hell over litt av kokevannet, men kun nok til at du får blenderen til å kjøre. Blend til du har en tykk puré.
Stek purre i en kjele
Varm opp olivenoljen i en kjele, tilsett purren og la det surre til de er myke.
Tilsett de andre ingrediensene
Tilsett bønner og blomkålpuréen i kjelen og kok opp.
Klar til servering
Smak til med et godt dryss salt og sort pepper, og server gryten varm. Serveres gjerne med godt brød til.