Gå til hovedinnhold

Kremet bønnegryte

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Denne bønnegryten er en favoritt hos mange, og er perfekt om du vil få i deg litt ekstra belgvekster. Det er noe koselig over å spise en lun og kremet bønnegryte om høsten, og enda koseligere er det når man kan servere den med litt godt brød til - gjerne med et lag hjemmelaget hvitløkssmør! Bønnegryten får sin kremete konsistens fra blomkål som blant annet er rik på vitamin C, jern og fiber.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Kremet bønnegryte med synlige hvite bønner, fersk basilikum og krydder.
Denne bønnegryten får sin kremete konsistens av blomkål. Pynt gjerne med litt fersk basilikum! Foto: Ingrid Helene Jurs

FREMGANGSMÅTE

  1. Hakk grønnsakene
    Del blomkålhodet opp i små buketter. Hakk purren i store ringer. Hvitløksfeddene kan være hele.

  2. Kok blomkål og hviløk
    Legg blomkål og hvitløksfedd i en kjele. Hell over nok vann til å dekke blomkålen, kok opp, og kok til blomkålen er mør, ca. 10-15 minutter.

  3. Legg de kokte grønnsakene i en blender
    Legg blomkålbukettene og hvitløken i en blender. Hell over litt av kokevannet, men kun nok til at du får blenderen til å kjøre. Blend til du har en tykk puré.

  4. Stek purre i en kjele
    Varm opp olivenoljen i en kjele, tilsett purren og la det surre til de er myke.

  5. Tilsett de andre ingrediensene
    Tilsett bønner og blomkålpuréen i kjelen og kok opp.

  6. Klar til servering
    Smak til med et godt dryss salt og sort pepper, og server gryten varm. Serveres gjerne med godt brød til.