Gå til hovedinnhold

Kremet blomkålsuppe med erter og stekt soyasopp

OPPSKRIFTEN LAGET AV Adele Holt-Iversen

En deilig kremet blomkålsuppe som både er mettende og varmende! Suppen kan også nytes kald, og lar seg lett varieres ut i fra hvilken toppings man velger. Ved å velge en glutenfri soyasaus er også blomkålsuppen helt glutenfri! Server gjerne suppen med ristet brød med hjemmelaget hvitløkssmør eller focaccia.

Total tid: 2 t 50 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
To skåler på et rundt serveringsbrett: èn med vegansk blomkålsuppe toppet md stekt sopp, og den andre fylt med krutonger.
Denne kremede blomkålsuppen er fyldig, mettende og veldig god.

FREMGANGSMÅTE

  1. Skjær grønnsaker
    Skjær blomkålen i biter. Hakk løk og hvitløk.

  2. Stek løk i en gryte
    Stek løk og hvitløk mykt i en gryte med smør eller olje.

  3. Tilsett blomkål
    Tilsett blomkålbitene og buljongen, og la koke opp til bitene er møre. Legg noen av blomkålbitene til side hvis du vil ha litt å tygge på i suppen.

  4. Miks suppen med stavmikser
    Kjør blandingen til en glatt puré med stavmikser.

  5. Tilsett plantebasert fløte
    Når suppen har fått ønsket konsistens, tilsett fløten.

  6. Kok opp og smaksett
    Kop opp og smak til med salt og pepper.

  7. Tilsett ertene
    Hell de frosne ertene over i suppen, og la småputre.

  8. Kutt og stek sopp
    Mens suppen småkoker, skjær soppen i skiver og stek i olje eller smør. Når soppen er gylden og litt sprø, hell over soyasausen.

  9. Tilsett blomkålbiter
    La du noen blomkålbiter til side tidligere, ha de nå oppi suppen.

  10. Øs opp og tilsett topping
    Øs opp suppen i skåler. Strø over gressløk og vårløk, og ha over soppen.

Tips!

  • Bruk gjerne noen hakkede salte nøtter eller ristede pinjekjerner, for ekstra smak og en deilig crunch.
  • Rasp over litt hvitløk for et ekstra kick.
  • Ved å variere toppingen får du en rekke ulike smaksopplevelser ut av samme suppe!