Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Start med bolledeigen
Smuldre gjæren i en bolle. Varm soyamelken til 37 °C og tilsett i gjæren. Bland godt. Rør inn olje, kokossukker og salt.
Tilsett mel og elt deigen
Tilsett melet, litt og litt. Elt deigen forsiktig i ca. 5 min til den er fin og smidig. Bruke hendene eller en eltemaskin. Du vil merke at speltdeigen er mykere og føles litt "løsere" å jobbe med, sammenlignet med deig av hvete.
La deigen heve
Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 1 time).
Kjevle ut deigen og legg på fyllet
Elt deigen lett for hånd etter heving. Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Bruk en slikkepott til å smøre margarin jevnt utover rektangelet. Strø over kokossukker og kanel.
Lag kanelknutene, kanelboller eller kanelsnurrer
Videre kan du rulle sammen deigen og skjære rullen slik at du får kanelsnurrer, eller du kan lage kanelknuter. Om du er usikker på fremgangsmåten kan du søke på "kanelknuter" på youtube, og du får opp flere videoer som viser deg hvordan det gjøres.
Etterhev kanelknutene
Kanelknutene heves for andre gang, til dobbel størrelse (ca. 30 min). Du kan gjerne strø litt ekstra kokossukker og kanel på toppen før de stekes. Forvarm ovnen på 200 °C.
Stek i ovnen
Kanelknutene stekes på 200 °C i 10-15 minutter i ovnen til de er gyllenbrune på toppen. Kanelknutene kan fint fryses.