Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Forvarm ovnen
Forvarm ovnen til 220°C hvis du bruker over- og undervarme. 200°C hvis du bruker varmluft.
Klargjør brødformen
Smør en brødform med olje, plantebasert smør, eller bruk bakepapir i formen.
Bland tørre ingredienser
Bland sammen fin sammalt hvetemel, sammalt rugmel, helkorn hvete, salt, krusakli, linfrø og solsikkefrø i en stor bakebolle.
Rør ut gjær
Rør ut gjæren i det lunkne vannet.
Bland gjær i det tørre
Rør gjæren inn i melblandingen. Bland alt godt sammen. Dette blir en veldig løs deig, men det er akkurat slik den skal være. Den kan ikke eltes på bordet.
Hev deigen
La deigen heve 1 time, gjerne på et lunt sted.
Slå luften ut av deigen, og sett til heving på nytt
Etter 1 time, slå luften ut av deigen med knyttet neve. La den heve i 30 minutter til.
Overfør deigen til brødformen
Spa/hell deigen over i brødformen. Jevn ut deigens overflate med hendene.
Stek i ovnen
Stek brødet i en time. Bruker du over- og undervarme stekes brødet på 220°C. Ved bruk av varmluft, bruk 200°C.
Avkjøl
Når brødet er ferdigstekt, la det avkjøles litt før du tar det ut av formen. La brødet avkjøles videre på en rist.