Gå til hovedinnhold

Ingefærøl med lime og rosmarin

OPPSKRIFTEN LAGET AV Adele Holt-Iversen

Med denne oppskriften på hjemmelaget ingefærøl trenger du ikke gjær eller stå og meske. Denne drikken er mer som en sterk brus med masse smak av ingefær, sitrus og urter! Velg om du vil gjøre den om til en ingefærøl med alkohol ved å tilsette litt rom - men den er like god som en alkoholfri drink! Server den iskald med litt isbiter i, eller nyt den som den er fra et fint glass. En oppskrift utgjør ca. 1 liter med drikke.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et glass hjemmelaget ingefærøl pyntet med fersk lime og rosmarin.
Hjemmelaget ingefærøl er like god med eller uten alkohol!

FREMGANGSMÅTE

  1. Riv ingefær og lime
    Riv ingefæren og skallet av halvparten mengden lime med et rivjern.

  2. Ta frem en stekepanne eller gryte
    Ha sukker og vann i en stekepanne eller gryte og skru på middels varme. Ha i revet ingefær og lime sammen med noen kvaster rosmarin. La det varmes forsiktig opp til sukkeret har løst seg helt ut. Rør jevnlig.

  3. La blandingen trekke
    Skru så av varmen, men la gryta bli stående å trekke i en times tid. Ha gjerne på lokk.

  4. Sil blandingen og hell på flaske
    Sil blandingen over på en flaske og tilsett 1 liter farris og saften av limen. Serveres med isbiter, limebåter og litt frisk rosmarin eller andre urter. Sleng oppi litt rom eller annen sprit, dersom du ønsker det.