Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Marsipan nytes til mange av årets festligheter, særlig rundt høytider som påske og jul. Det finnes vegansk marsipan i butikken som ikke inneholder eggehvite eller andre animalske produkter. Men ekstra gøy blir det å gi bort når man har laget den selv! Denne enkle oppskriften på hjemmelaget marsipan inneholder kun 2 ingredienser, og du behøver ikke å skolde mandlene først. Dypp marsipanen i smeltet, melkefri sjokolade, eller rull dem i kakaopulver for en ekstra flott dessertbit. En oppskrift gir ca. 8 biter.
Mal mandlene i en blender
Finmal mandlene i en kjøkkenmaskin eller blender. Legg det i en bolle.
Tilsett sirup i bollen
Tilsett sirupen i bollen med de finmalte mandlene. Start med sirupmengden som står i oppskriften, men tilsett mer om det trengs. Marsipanen skal henge godt sammen, men ikke være for klissete.
Form marsipanen
Rull ut kuler eller stenger, eller press marsipanen ut i sjokoade- og konfektformer. Spises som de er ell rull bitene i kakaopulver. Du kan også la de stå i kjøleskapet eller fryseren til de er faste, og deretter rulle de i smeltet sjokolade.