Gå til hovedinnhold

Gulrotkake uten egg

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

En saftig vegansk gulrotkake uten ostekrem som er kjempelett å lage. Gulrotkake inneholder vanligvis egg, men denne er helt eggfri, også uten melk! I oppskrifter der kanel spiller en stor rolle, er muskat en veldig god smak å kombinere. En porsjon passer fint i en rund form på 22 cm i diameter.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Oppstykket gulrotkake pyntet med forskjellige nøtter og nelliker.
Bruk ulike typer nøtter, nelliker og stjerneanis som kakepynt!

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Forvarm ovnen til 180 °C.

  2. Bland sammen røre 1
    Bland sammen mel, bakepulver, natron, kanel, muskattnøtt og salt i en stor bolle. Bland godt sammen, så bakepulveret og natronen fordeler seg likt.

  3. Bland sammen røre 2
    I en mindre bolle, visp sammen melk, olje, vanilje, eddik og sukker. Lag så en grop i den tørre blandingen og hell væsken over. Bland godt. Vend i den raspede gulroten underveis.

  4. Stek gulrotkaken
    Smør og mel en springform. Hell røren over i formen og stek på midterste rille i ca. 40 minutter.

  5. Server gulrotkaken med ønsket glasur
    La kaken avkjøle seg helt før du skjærer den opp og evt. topper den med glasur eller vegansk ostekrem.