Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
En saftig vegansk gulrotkake uten ostekrem som er kjempelett å lage. Gulrotkake inneholder vanligvis egg, men denne er helt eggfri, også uten melk! I oppskrifter der kanel spiller en stor rolle, er muskat en veldig god smak å kombinere. En porsjon passer fint i en rund form på 22 cm i diameter.
Forvarm ovnen
Forvarm ovnen til 180 °C.
Bland sammen røre 1
Bland sammen mel, bakepulver, natron, kanel, muskattnøtt og salt i en stor bolle. Bland godt sammen, så bakepulveret og natronen fordeler seg likt.
Bland sammen røre 2
I en mindre bolle, visp sammen melk, olje, vanilje, eddik og sukker. Lag så en grop i den tørre blandingen og hell væsken over. Bland godt. Vend i den raspede gulroten underveis.
Stek gulrotkaken
Smør og mel en springform. Hell røren over i formen og stek på midterste rille i ca. 40 minutter.
Server gulrotkaken med ønsket glasur
La kaken avkjøle seg helt før du skjærer den opp og evt. topper den med glasur eller vegansk ostekrem.