Gå til hovedinnhold

Gulrot- og kikertpostei

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Lag din egen grønnsakspostei til frokost og lunsj! Gulrot- og kikertspostei er lett, billig og sunt. Grønnsaksposteien inneholder også solsikkefrø, sesamolje, sennep, sitron og næringsgjær for en ekstra god smak! Mos posteien for hånd, eller bruk en stavmikser om du ønsker en jevnere konsistens. Trenger du mer inspirasjon til matpakka? Prøv også oppskriften på tofu- og nøttepålegg!

Total tid: 10 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
To knekkebrød med gulrot og kikertpostei på sommerlig tallerken, dandert med tynne skiver agurk og karse.
Hjemmelaget grønnsakspostei med gulrot og kikerter er raskt, sunt og kjempegodt!

FREMGANGSMÅTE

  1. Mos kikertene og rasp gulroten
    Skyll kikertene og ha dem over i en bolle. Bruk en gaffel til å grovmose kikertene.

  2. Rasp gulroten
    Rasp gulroten og ha den i bolle sammen med kikertene.

  3. Ha i resten av ingrediensene
    Ha solsikkefrø, sesamolje, sennep, sitronjuice og næringsgjær i bollen. Bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper. Sett gjerne et par timer i kjøleskapet før servering.

  4. Server fersk grønnsakspostei ved frokostbordet
    Server grønnsaksposteien til frokost på knekkebrød eller en skive grovt brød. Topp med litt paprika og gresskarkjerner for litt farge på frokosten!