Gå til hovedinnhold

Glutenfritt brød av frø

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Denne oppskriften på glutenfritt brød inneholder mye proteiner, for ikke å snakke om kostfiber!

Brødet er laget på kun frø, vann, fiberhusk og litt olje. Dette er med andre ord ikke bare glutenfritt, men også et vegansk brød, som kan nytes av alle og enhver. Det inneholder heller ikke nøtter, og kan derfor spises av nøtteallergikere også. Dersom man skulle være allergisk/ikke like noen av frøene, er det bare å bytte ut med lik mengde av et annet frø. Det høres kanskje rart ut å lage et brød med bare frø, helt uten mel. Men takket være fiberhusken (psylliumfrø malt til pulver), som kan trekke til seg væske hele ti ganger sin egen vekt, gjør det at frøbrødet holder seg sammen. Det glutenfrie brødet passer perfekt med avokado med tomat, agurk eller spirer. En oppskrift gir en brødform.

Total tid: 3 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Oppskjært nybakt glutenfritt brød av frø ligger på en trefjøl.
Glutenfritt brød kan nytes av alle og enhver. Her med avokado og alfalfaspirer som pålegg!

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland alt det tørre i en stor bolle
    Bland solsikkefrø, gresskarkjerner, linfrø, havregryn, chiafrø, sesamfrø, quinoafrø og fiberhusk i en stor bolle.

  2. Hell i det våte
    Hell så oppi vannet og oljen og bland godt. Du skal nå få en klissete masse med frø.

  3. Hell deigen i en brødform
    Finn fram en brødform og smør den med litt olje/smør. Ha så deigen oppi formen og press det hele ned. Bruk gjerne en sleiv for å forme deigen som et brød. La brødet stå under et kjøkkenhåndklede i minst 2 timer, men gjerne over natten.

  4. Stek brødet på midterste rille
    Når brødet har stått lenge nok, skrur du på ovnen til 200 °C. Stek brødet på midterste rille i ca. 20 minutter.

  5. Snu brødet og stek litt til
    Ta så brødet ut, snu det på hodet og fjern brødformen. Stek brødet oppned i ca. 45 minutter til. Brødet skal høres hult ut når du tapper på undersiden dersom det er ferdig.

  6. Ditt glutenfrie brød er klar til servering!
    La brødet avkjøles på rist før du skjærer i det. Legg på ønsket pålegg og nyt! Frys brødet eller oppbevar det i et rent kjøkkenhåndkle på benken.

Tips!

  • skjær et par skiver og grill skivene på 180 grader 4-5 minutter, så får du herlig sprøtt og varmt brød.