Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Bland alt det tørre i en stor bolle
Bland solsikkefrø, gresskarkjerner, linfrø, havregryn, chiafrø, sesamfrø, quinoafrø og fiberhusk i en stor bolle.
Hell i det våte
Hell så oppi vannet og oljen og bland godt. Du skal nå få en klissete masse med frø.
Hell deigen i en brødform
Finn fram en brødform og smør den med litt olje/smør. Ha så deigen oppi formen og press det hele ned. Bruk gjerne en sleiv for å forme deigen som et brød. La brødet stå under et kjøkkenhåndklede i minst 2 timer, men gjerne over natten.
Stek brødet på midterste rille
Når brødet har stått lenge nok, skrur du på ovnen til 200 °C. Stek brødet på midterste rille i ca. 20 minutter.
Snu brødet og stek litt til
Ta så brødet ut, snu det på hodet og fjern brødformen. Stek brødet oppned i ca. 45 minutter til. Brødet skal høres hult ut når du tapper på undersiden dersom det er ferdig.
Ditt glutenfrie brød er klar til servering!
La brødet avkjøles på rist før du skjærer i det. Legg på ønsket pålegg og nyt! Frys brødet eller oppbevar det i et rent kjøkkenhåndkle på benken.