Gå til hovedinnhold

Fruktnøtt-brød uten gjær

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Hva gjør man om man vil ha et brød NÅ, men ikke har tid til å elte eller heve en brøddeig? Da tar du frem denne oppskriften på fruktnøtt-brød uten gjær! Istedenfor gjær, bruker vi natron. I tillegg legger du til spennende biter av tørket frukt og nøtter. Dette gir en god smak og konsistens, nesten som veganske scones. Fruktnøtt-brød er et raskt brød uten heving. Bare bland sammen ingrediensene og stek deigen direkte i 30 min. Nybakt brød passer perfekt til helgefrokosten, ved siden av suppe eller som kveldskos. En oppskrift gir ett lite brød, nok til 2-4 porsjoner.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Skiver av ferskt brød med biter av tørket frukt og nøtter.
Et raskt og eltefritt brød med biter av tørket frukt og nøtter.

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Skru stekeovnen på 200 °C. Gjør klart et stekebrett med bakepapir.

  2. Bland det tørre
    I en stor bakebolle blandes mel, salt, natron, hakkede fiken (eller annen tørket frukt), hakkede valnøtter og hasselnøtter. Bland godt.

  3. Tilsett det våte
    Tilsett smeltet kokosolje/vegansk margarin og rør det inn med det tørre. Tilsett til slutt vannet, og rør alt sammen.

  4. Form deigen
    Form deigen til et rundt brød på et stekebrett med bakepapir. Skjær et kryss i brødet (ca. halvveis ned i deigen).

  5. Stek brødet
    Stek brødet ved 200 °C i 25-30 minutter.

  6. Avkjøl og server
    Avkjøl brødet litt før det skjæres opp og serveres. Nybakt brød smaker kjempegodt som det er, med et tynt lag vegansk smør!