Gå til hovedinnhold

Eltefritt speltbrød med nøtter og hirse

OPPSKRIFTEN LAGET AV Adele Holt-Iversen

Å lage hjemmelaget brød høres mer avansert ut enn det er! Denne oppskriften på eltefritt speltbrød lager du enkelt, helt uten en melete kjøkkenbenk! Bare rør alle ingrediensene i en bolle, hev og stek - og vips! Så har du et myk og varmt brød med herlig, sprø skorpe. Varier nøttene i det eltefrie brødet med de ingrediensene du allerede har i skapet. Bruk for eksempel linfrø, sesamfrø og gresskarkjerner istedenfor valnøtter, mandler og solsikkefrø. Oppskriften er inspirert av Cathrines Latmannsbrød.

Total tid: 2 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et nybakt speltbrød på et hvitt kjøkkenhåndkle.
Raskt, hjemmelaget speltbrød uten elting eller knaing!

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland sammen alt det tørre
    Bland mel, gjær, salt, valnøtter, mandler, solsikkefrø, havrekli, hirseflak og hel hirse i en stor bolle. Du kan også legge til andre nøtter og frø om du vil, eller variere hva slags mel du vil bruke.

  2. Tilsett lunkent vann
    Tilsett lunkent vann og rør rundt. Vil du la brødet heve over natten kan du bruke kaldt vann. La brødet heve i 1 time.

  3. Legg deigen i en brødform
    Legg deigen i en brødform smurt med olje. Du kan strø litt havrekli, solsikkefrø eller sesamfrø på toppen om du vil det.

  4. Stek brødet i stekeovnen
    Sett ovnen på 200 °C. Du kan sette brødformen inn mens ovnen varmes opp. Stek i ca. 45-50 minutter.