Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Å lage hjemmelaget brød høres mer avansert ut enn det er! Denne oppskriften på eltefritt speltbrød lager du enkelt, helt uten en melete kjøkkenbenk! Bare rør alle ingrediensene i en bolle, hev og stek - og vips! Så har du et myk og varmt brød med herlig, sprø skorpe. Varier nøttene i det eltefrie brødet med de ingrediensene du allerede har i skapet. Bruk for eksempel linfrø, sesamfrø og gresskarkjerner istedenfor valnøtter, mandler og solsikkefrø. Oppskriften er inspirert av Cathrines Latmannsbrød.
Bland sammen alt det tørre
Bland mel, gjær, salt, valnøtter, mandler, solsikkefrø, havrekli, hirseflak og hel hirse i en stor bolle. Du kan også legge til andre nøtter og frø om du vil, eller variere hva slags mel du vil bruke.
Tilsett lunkent vann
Tilsett lunkent vann og rør rundt. Vil du la brødet heve over natten kan du bruke kaldt vann. La brødet heve i 1 time.
Legg deigen i en brødform
Legg deigen i en brødform smurt med olje. Du kan strø litt havrekli, solsikkefrø eller sesamfrø på toppen om du vil det.
Stek brødet i stekeovnen
Sett ovnen på 200 °C. Du kan sette brødformen inn mens ovnen varmes opp. Stek i ca. 45-50 minutter.