Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Å lage hjemmelaget godteri er kjempegøy, og ikke minst kjempegodt! Marsipan er populært, særlig rundt høytider som påske, når du vil fylle påskeegget med noe søtt. Form kuler, stenger eller bruk en konfekt- eller sjokoladeform til å forme fine biter før du setter marsipanen kjølig. Når bitene er kalde, kan du dyppe dem i smeltet, vegansk sjokolade, eller spise dem som de er! Denne oppskriften på vegansk marsipan bruker bl.a kakaosmør og kokosolje. Dersom du ikke har det i skapet, kan du følge vår enkle oppskrift på hjemmelaget marsipan. 1 oppskrift gir ca. 10 kuler.
Mal mandlene
Finmal mandlene i en blender eller kjøkkenmaskin. Sett til side.
Smelt kakaosmør og kokosolje
Smelt kakaosmør og kokosolje ved å legge det i en bolle som tåler varme. Varm litt vann opp i en kjele og legg bollen over kjelen som et lokk. Kakaosmøret og oljen smelter ved at bollen blir varm av vanndampen.
Bland alle ingrediensene sammen
Bland sammen finmalte mandler, vaniljefrø, sirup, kakaosmør og kokosolje til du får en fin deig.
Form marsipanen
Rull ut kuler eller stenger, eller press marsipanen ut fra konfektformer. La de stå i kjøleskapet eller fryseren til de er faste. Spis som de er eller rull/dypp de i smeltet vegansk sjokolade.