Gå til hovedinnhold

Eksklusiv marsipan

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Å lage hjemmelaget godteri er kjempegøy, og ikke minst kjempegodt! Marsipan er populært, særlig rundt høytider som påske, når du vil fylle påskeegget med noe søtt. Form kuler, stenger eller bruk en konfekt- eller sjokoladeform til å forme fine biter før du setter marsipanen kjølig. Når bitene er kalde, kan du dyppe dem i smeltet, vegansk sjokolade, eller spise dem som de er! Denne oppskriften på vegansk marsipan bruker bl.a kakaosmør og kokosolje. Dersom du ikke har det i skapet, kan du følge vår enkle oppskrift på hjemmelaget marsipan. 1 oppskrift gir ca. 10 kuler.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
to biter marsipankonfekt dyppet og pyntet med smeltet sjokolade.
Hjemmelaget marsipan pyntet med smeltet sjokolade for en eksklusiv touch!

FREMGANGSMÅTE

  1. Mal mandlene
    Finmal mandlene i en blender eller kjøkkenmaskin. Sett til side.

  2. Smelt kakaosmør og kokosolje
    Smelt kakaosmør og kokosolje ved å legge det i en bolle som tåler varme. Varm litt vann opp i en kjele og legg bollen over kjelen som et lokk. Kakaosmøret og oljen smelter ved at bollen blir varm av vanndampen.

  3. Bland alle ingrediensene sammen
    Bland sammen finmalte mandler, vaniljefrø, sirup, kakaosmør og kokosolje til du får en fin deig.

  4. Form marsipanen
    Rull ut kuler eller stenger, eller press marsipanen ut fra konfektformer. La de stå i kjøleskapet eller fryseren til de er faste. Spis som de er eller rull/dypp de i smeltet vegansk sjokolade.