Gå til hovedinnhold

Cookies uten egg

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Cookies med sjokoladebiter er en klar favoritt om du vil ha noe søtt på lur i kakeboksen! Denne cookies-oppskriften inneholder ikke egg eller melk, og passer fint til veganere samt egg- og melkeallergikere. 1 porsjon gir ca. 10-15 cookies, men du bør lage mange av i slengen - for de forsvinner fort når du får gjester! Prøv også oppskriften på sjokoladecookies med mørk sjokolade.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tallerken lyse cookies med sjokoladebiter.
Sprø på utsiden og seige på innsiden, akkurat slik cookies med sjokoladebiter skal være. Foto: Anna Lerheim Ask

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm stekeoven
    Forvarm ovnen til 175 °C.

  2. Bland det tørre sammen
    Bland sammen mel, bakepulver, salt og kanel i en stor bolle. Vent med å ha i sukkeret.

  3. Hakk kokesjokolade
    Hakk kokesjokoladen i biter og ha dem i bollen. Lag en grop i midten av blandingen.

  4. Bland det våte i en annen bolle
    I en annen bolle blander du sukker og olje godt sammen. Ha i vaniljessens og vann og rør rundt.

  5. Bland det våte i det tørre
    Hell så den våte blandingen i den tørre, og bland alt godt sammen. Ha i mer kokesjokolade hvis du ønsker det.

  6. Form deigen og legg på et stekebrett
    Legg bakepapir på et stekebrett. Form deigen til flate cookies i størrelsen du ønsker på bakepapiret. En oppskrift gir ca. 10-15 cookies.

  7. Stek til de blir gylne
    Stek cookiesene i ovnen i ca. 12 minutter (til de blir gylne). Cookiesene blir hardere når de kjøles ned.

  8. Nyt dine egg- og melkefrie cookies
    Disse cookiesene uten egg eller melk er perfekte godbiter til å servere i barnebursdag eller om du bare har lyst på noe søtt til kaffen!

Tips!

  • Det er lettere å få et godt resultat dersom alle ingrediensene er ved romtemperatur.