Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Chili sin carne er en kjempegod vegetargryte som hele familien kan nyte til middag. Chili sin carne er en kjøttfri versjon av den mexicanske gryteretten chili con carne, og denne oppskriften blir helt vegansk om du bruker soyarømme som topping. Oppskriften bruker røde bønner, men du kan alltids variere med andre belgvekster, slik som kikerter, linser eller hvite bønner. Serveres med ris, guacamole eller avokadosalat med tomat og litt sitronsaft!
Stek løk og chili i en gryte
Varm oljen i en gryte. Fres løk, hvitløk og chili i et par minutter.
Tilsett paprika, tomater og soyakjøtt
Tilsett paprika, og stek videre til alt er mykt. Tilsett hakkede tomater og soyakjøtt, og la det småkoke i ca. 30 minutter (til soyabitene er myke). Husk å røre ofte, og tilsett vann etter behov dersom retten mister for mye væske.
Tilsett mais og bønner
Tilsett mais og bønner og kok i minst 15 minutter til. Gryten kan med fordel stå og putre mye lenger. Husk da å røre ofte, og tilsette vann ved behov. Smak til med salt og pepper underveis.
Klar til servering
Chili sin carne passer godt til å bli servert med ris og soyarømme, guacamole eller avokadosalat med tomat og litt sitronsaft!