Gå til hovedinnhold

Chili sin carne

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Chili sin carne er en kjempegod vegetargryte som hele familien kan nyte til middag. Chili sin carne er en kjøttfri versjon av den mexicanske gryteretten chili con carne, og denne oppskriften blir helt vegansk om du bruker soyarømme som topping. Oppskriften bruker røde bønner, men du kan alltids variere med andre belgvekster, slik som kikerter, linser eller hvite bønner. Serveres med ris, guacamole eller avokadosalat med tomat og litt sitronsaft!

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Chili sin carne på en kunstnerisk tallerken med ris og fersk chilipepper.
Hvem sa at man trengte kjøtt i chilien? Bønner og chili er en klassisk mexicansk kombinasjon, som alltid smaker godt. Foto: Knut Bry/Tinagent

FREMGANGSMÅTE

  1. Stek løk og chili i en gryte
    Varm oljen i en gryte. Fres løk, hvitløk og chili i et par minutter.

  2. Tilsett paprika, tomater og soyakjøtt
    Tilsett paprika, og stek videre til alt er mykt. Tilsett hakkede tomater og soyakjøtt, og la det småkoke i ca. 30 minutter (til soyabitene er myke). Husk å røre ofte, og tilsett vann etter behov dersom retten mister for mye væske.

  3. Tilsett mais og bønner
    Tilsett mais og bønner og kok i minst 15 minutter til. Gryten kan med fordel stå og putre mye lenger. Husk da å røre ofte, og tilsette vann ved behov. Smak til med salt og pepper underveis.

  4. Klar til servering
    Chili sin carne passer godt til å bli servert med ris og soyarømme, guacamole eller avokadosalat med tomat og litt sitronsaft!