Gå til hovedinnhold

Baba ganoush

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Baba ganoush er en dipp basert på aubergine. Den kommer opprinnelig fra Midtøsten og spises vanligvis som tilbehør sammen med pitabrød eller annet hvitt brød. Auberginedipp er kjempegodt, og sammen med tahini, olivenolje og litt krydder blir det en fantastisk vegansk dipp som passer til alt. Ha baba ganoush som pålegg eller i wraps. Gjerne toppet med diverse grønnsaker som for eksempel avokado, tomat og ruccula, eller paprika, oliven og spinat. Prøv deg frem og finn din favoritt!

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Kremete baba ganoush med persilleblader, servert i en mørk dipskål.
Baba ganoush er kjempegod som dipp eller pålegg!

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm stekeovnen
    Sett ovnen på 220 °C.

  2. Skjær auberginen og hell over olje i en ildfast form
    Skjær auberginen i to eller fire båter. Legg auberginebåtene i en ildfast form og hell litt olje (stekeolje) over.

  3. Stek auberginen i ovnen
    Stekes i ovnen i ca. 30 minutter på 220 °C. Auberginen skal være myk og ha fått en litt mørkere farge i fruktkjøttet. La auberginen avkjøle seg litt, men ikke vent helt til den er kald – dippen smaker best når den er varm/lunken.

  4. Ha ingrediensene i en blender
    Ha deretter auberginen, hvitløk, tahini, sitronsaft, olivenolje og salt i en blender eller foodprosessor. Kjør til dippen er helt jevn uten klumper.

  5. Baba ganoushen er klar til å nytes
    Ha auberginedippen i en bolle og hell over litt ekstra olivenolje. Server med godt brød eller agurkstaver.