Gå til hovedinnhold

Lucas Bravo fra Netflixserien Emily in Paris vil gjøre Gabriels restaurant plantebasert  

Trine Jensen-Burke

Oppdatert 13. september

Er du en av de mange som allerede har sett ferdig hele den siste sesongen av Emily in Paris?

Samme her - så nå er det ikke annet å gjøre enn å vente på neste sesong.

Og om du ikke allerede er en fan: Den populære Netflixserien handler om amerikanske Emily Cooper, spilt av Lily Collins, som flytter fra Chicago til Paris i regi av jobben for å jobbe i et markedsføringsbyrå. Utfordringene, dog til tider overfladiske, står i kø – og uten å avsløre for mye, så forelsker Emily seg hodestups i kokken Gabriel (Lucas Bravo) som også er naboen hennes, men det hele blir enda mer komplisert når det viser seg at Emily allerede har blitt venninne med Gabriels kjæreste, Camille.

I seriens siste sesong er Gabriel på jakt etter en Michelinstjerne for restauranten sin, L' Espirit de Gigi, men for å gjøre en lang historie kort går ikke dette helt som planlagt.

Vil at den skal bli en vegansk restaurant

Hva som vil skje videre i serien er fortsatt uvisst, men skuespilleren som spiller Gabriel, Lucas Bravo, uttalte nylig i et intervju med Sharp Magazine at han håper Gabriel fortsetter å jakte på drømmen sin om en Michelinstjerne, men at han heller velger å satse på en Michelin Green Star – Michelins eget merke for bærekraftig gastronomi. Denne utmerkelsen gis til restauranter tom er ledere i bransjen når det gjelder bærekraftig praksis, blant annet ved å satse på og løfte frem plantebasert mat.

Bravo, som selv er veganer, forklarte at selv om han personlig ikke har kontroll over manus og historien i Emily in Paris (det er det manusforfatter Darren Star som står for), så har han ikke lagt skjul på at han har aktivt forsøkt å få til et par store menyforandringer på Gabriels restaurant, L' Espirit de Gigi, for kommende sesonger.

- Jeg ville elsket det om Gabriels restaurant ble en vegansk restaurant, og at han fikk utmerkelsen Michelin Green Star, sier Bravo om en mulig fortsettelse til serien som for alvor har gjort han berømt.

- Det er noe jeg har snakket med Darren og de andre regissørene om nå i to år, og jeg håper det kommer til å skje.

Dette er ikke første gangen Bravo har snakket om hvordan han skulle ønske at Gabriel hadde mer fokus på bærekraft og miljø når det gjelder hvordan han driver restauranten sin.

- Det jeg virkelig ønsker meg for Gabriel, til og med mer enn at det skal gå bra i kjærlighetslivet hand, er at han begynner å bruke den plattformen han har, og engasjerer seg litt mer høylydt for klima, uttalte Bravo nylig i et intervju med magasinet Grazia.

- Jeg er selv veganer, og elsker at fra sesong tre av Emily in Paris, så ser man tydelig at Gabriel begynner å ha mer fokus på grønnsaker og økologiske råvarer på restauranten sin.

Hvordan får en restaurant utmerkelsen Michelin Grønn Stjerne?

Det var i 2020 at Michelin først lanserte sitt miljømerke, Michelin Green Star - Michelins eget merke for bærekraftig gastronomi.

Denne utmerkelsen gis til restauranter som er ledende i bransjen når det gjelder bærekraftig praksis. Dette kan for eksempel dreie seg om å strekke seg ekstra langt for å unngå eller minimere matavfall, eller for eksempel utelukkende benytte seg av lokalproduserte og sesongbestemte råvarer.

I Norge har per i dag en håndfull restauranter som kan smykke seg med en Michelin Green Star. I Danmark finnes hele 17 restauranter som har denne utmerkelsen, mens Frankrike har 90, og åtte av disse ligger i Paris.

Så med andre ord, det er slett ikke utenkelig at den fiktive L' Espirit de Gigi med kokk Gabriel i spissen kan gjøre seg fortjent til en Michelin Green Star...!

Les også